Sfaturi pentru amenajarea dormitorului

Dormitorul este partea casei în care ne odihnim și în care ne refugiem pentru a ne încărca bateriile după o zi plină. Din acest motiv, piesele de mobilier trebuie alese cu grijă, mai ales dacă spațiul este destul de limitat. Îți oferim câteva sfaturi pentru ca dormitorul tău să fie elegant, complet și funcțional.

Pentru început, gândește-te la culoarea pereților, iar aici te sfătuim să optezi pentru nuanțe deschise ori chiar neutre, cum este albul, pentru a mări camera din punct de vedere vizual. Același truc îl poți aplica și în cazul mobilei, mai ales că albul este în tendințe și conferă un aspect foarte elegant. După ce ai pus la punct acest detaliu, poți începe căutările pentru piesele de mobilier potrivite stilului camerei, dar și dorințelor tale.
Și având în vedere faptul că ne petrecem jumătate din viață dormind, conform studiilor de specialitate, prima dată trebuie să alegi patul. Dacă visul tău este să ai un pat de tip king size, în care să te poți relaxa în voie, va trebui să fii foarte atent la ce piese de mobilier se potrivesc.

Cui nu îi place să citească ori să vizioneze un film seara, într-o lumină difuză? Pentru asta ai nevoie de o noptieră pe care să o accesorizezi cu o lampă elegantă. Lângă lampă poți așeza și câteva lumânări ori bețișoare parfumate, pentru un plus de culoare și aromaterapie. Partea cea mai grea abia acum vine: dressingul. Acesta ocupă, de obicei, cel mai mult loc indiferent de camera în care alegi să îl poziționezi. Pentru a eficientiza spațiul, caută corpuri înalte și înguste pe care să le așezi în colțuri, pentru un design modern și funcțional al camerei.

Punctul final al decorului îl constituie draperia. Pentru ca dormitorul să fie sofisticat din orice unghi ai privi, îți recomandăm să alegi voalul, în culori deschise ori calde. În acest fel, reușești să blochezi lumina atunci când vrei să te odihnești, dar și să o lași să pătrundă în cameră, reușind astfel să creezi în cameră o atmosferă aerisită și spațioasă.

Descoperă o colecție de piese de mobilier din lemn masiv, cu un design elegant.


Articole asemănătoare

Lasa un comentariu