Livrarea produselor

 1. Transport
 2. Livrările se vor efectua, în medie, în 7 zile de la plasarea comenzii (pentru produsele aflate pe stoc) și 10-45 zile pentru produsele care nu se află în stoc și sunt aduse special pentru clientul care a făcut comanda, fără a depăși termenul de 90 de zile. În cazul în care produsul nu poate fi livrat, SC ROMUS Trading & Development SRL, se obligă să informeze Clientul despre această indisponibilitate, iar sumele pe care acesta le-a vărsat ca plată vor fi rambursate de către SC ROMUS Trading & Development SRL în termen de maximum 14 zile.
 3. Livrarea către Client a produselor achiziționate de la SC ROMUS Trading & Development SRL, este efectuată prin intermediul firmelor de curierat, prin mijloacele de transport proprii în orașele în care acestea sunt disponibile sau prin bursa națională de transport, pentru produse cu volum mare.
 4. SC ROMUS Trading & Development SRL se obligă să livreze bunurile către Client, care va asigura ambalarea corespunzătoare a acestora.
 5. Serviciul de livrare presupune transportul produselor până în fața blocului/casei. Manipularea acestora în locuință (apartament sau casă) revine în sarcina clientului. Livrarea produselor se face sub formă de colete (acestea conțin elementele mobilierului, schița de asamblare și accesoriile necesare asamblării); diblurile sau holșuruburile necesare suspendării corourilor pe perete nu sunt inlcuse în kitul de accesorii – achiziția lor separată este în responsabilitatea clientului – modelul de holșurub și diblu necesar fiind influențat de tipul de perete din locuința clientului (BCA, cărămidă, lemn, rigips etc).

 

 1. Garanții
 2. Fiecare produs comercializat de ROMUS Trading & Development SRL beneficiază de termenul de garanție conform legislației românești în vigoare, respectiv 2 ani. Fiecare produs livrat către Client va fi însoțit de Certificat de Garanție și Declarație de Conformitate.
 3. SC ROMUS Trading & Development SRL declară pe proprie răspundere că produsele corespund documentaţiei de execuţie a fabricantului și standardelor românești. Materiile prime și materialele utilizate nu afectează viaţa și sănătatea consumatorului.
 4. Termenul de garanţie comercială este de 24 luni. Durata medie de utilizare este de 5 ani pentru mobilier (dulapuri, biblioteci, bucătării, paturi etc.), canapele cu tapiţerie din stofă sau înlocuitori de piele și 10 ani pentru saltele și canapele cu tapiţerie din piele.
 5. Utilizarea produsului în alt regim de lucru decât cel casnic/de birou și în mediu de lucru normal duce la riscul apariţiei disfuncţionalităţilor sau a altor evenimente neplăcute de tip deteriorare, respectiv scoaterea din garanţie. Pentru a beneficia de garanţia acordată, aveţi obligaţia de a respecta instrucţiunile de utilizare și întreţinere și, totodată, instrucţiunile de montaj livrate odată cu produsul, de a asigura integritatea fizică a acestuia și a accesoriilor și de a nu permite nici un fel de intervenţii în afara personalului autorizat al SC ROMUS Trading & Development SRL. În caz contrar, vânzătorul este exonerat de orice responsabilităţi privind remedierea gratuită a defecţiunilor survenite.
 6. Nu fac obiectul garanției produsele care prezintă defecte fizice precum: lovituri, crăpături, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite etc., montarea incorectă, supunerea la variații mari de temperatură și presiune, șocuri mecanice, manipulare incorectă, utilizarea produselor în condiții de umiditate, praf, noxe sau sub acțiunea substanțelor chimice etc., pătrunderea de lichide, metale sau alte substanțe în interiorul produselor, intervenția mecanică sau plastică asupra produselor.
 7. Clientul este de acord cu faptul că produsele din materiale naturale precum: piele, lemn masiv, furnir din lemn masiv nu pot fi fabricate identic din punct de vedere al texturii, nuanțelor de culoare pe diferite suprafețe și a particularităților aparente pe material. Acestea nu sunt considerate defecte de calitate.
 8. Producătorul și vânzătorul sunt exonerați de obligațiile lor privind garanția, dacă defectarea s-a produs din cauza nerespectării de către cumpărător a instrucțiunilor de montaj, utilizare, întreținere, manipulare, transport și depozitare.

 

III. Returnarea produselor

 • Clientul SC ROMUS Trading & Development poate returna produsele achiziționate prin comandă, în următoarele situații:
 • Coletele prezintă deteriorări severe
 • Produsele au fost livrate greșit
 • Consumatorul are dreptul de a denunța unilateral contractul la distanță, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la primirea produsului sau, aplicându-se normele cuprinse în O.U.G. 34/2014.

Clientul este obligat să notifice ROMUS Trading & Development intenția sa de a returna produsele achiziționate, prin orice mijloc de comunicare scrisă (e-mail, fax etc.) în termen de maximum 14 zile de la primirea produselor și/sau serviciilor. Clientului care a notificat ROMUS Trading & Development despre intenția de a returna produsele îi revine responsabilitatea de a se asigura că produsele la care a făcut referire vor fi returnate în maximum 14 zile de la data expedierii notificării, în caz contrar ROMUS Trading & Development considerând cererea nefondată/invalidă. În cazul rambursării contravalorii produsului, aceasta se va face în cel mult 14 zile de la confirmarea returului. În cazul înlocuirii produsului cu unul identic, înlocuirea se va face în condițiile și limitele unei comenzi normale. Contravaloarea serviciilor suplimentare, incluzând dar nelimitându-se la transportul produselor, achitat de către client, nu se rambursează. În toate cazurile, cheltuielile de returnare/reexpediere vor